Obvodný úrad v Prešove začína so 48 zamestnancami

09.01.2004 Celý región

Obvodný úrad (ObÚ) so sídlom v Prešove je od 1. januára 2004 jedným z najväčších v SR, keďže jeho územná pôsobnosť sa vzťahuje na okresy Prešov a Sabinov, čo...
Obvodný úrad (ObÚ) so sídlom v Prešove je od 1. januára 2004 jedným z najväčších v SR, keďže jeho územná pôsobnosť sa vzťahuje na okresy Prešov a Sabinov, čo je asi 225 tisíc obyvateľov. Podľa vyjadrenia prednostu ObÚ Štefana Kužmu je stanovený počet zamestnancov úradu na 48, a to vrátane deviatich, ktorí začali vykonávať agendu na detašovanom pracovisku v Sabinove.

Kužma bol posledným prednostom Okresného úradu (OÚ) v Prešove. Konštatoval, že úrad zanikol \"úplne bez dlhov\", podarilo sa mu vyrovnať aj staré záväzky. Svoje pôsobenie skončil s počtom 195 zamestnancov. Najviac z nich a to 85 sa presúva na novozriadený úrad práce a sociálnych vecí so sídlom v Prešove. Práve v oblasti sociálnej starostlivosti OÚ pod Kužmovým vedením prikročil v roku 2003 k prísnejšej kontrole využívania kompenzácií. Za mesiace august až október 2003 sa dopracoval k úsporám v objeme 650 tisíc Sk, keďže dvaja pracovníci OÚ vyčlenení na posudzovanie kompenzačných nárokov posúdili viaceré projekty úprav bytov ako nadhodnotené.
OÚ v Sabinove zanikol podobne ako ďalšie tri OÚ na území Prešovského kraja, a to so sídlami v Medzilaborciach, Snine a v Levoči. Nových ObÚ začalo v kraji fungovať deväť.

(jj)
 

Vyberte región